Dekkingsgraad probleem pensioenfondsen verbeterd


Datum: 15-05-2014     Geplaatst door: Uwpensioensite.nl    

Dekkingsgraad probleem pensioenfondsen verbeterd

Vandaag heeft De Nederlandsche Bank bekend gemaakt dat de pensioenfondsen die een herstelplan moesten indienen bij DNB inmiddels weer een kwart van de daling van de dekkingsgraad hebben ingelopen. In totaal verkeerde er 5 jaar geleden 141 pensioenfondsen in de problemen en moesten een herstelplan indienen bij De Nederlandsche Bank.

Vermogen pensioenfondsen weer boven 1 biljoen


Datum: 12-12-2013     Geplaatst door: Uwpensioensite.nl    

Vermogen pensioenfondsen weer boven 1 biljoen

Het totale vermogen van de pensioenfondsen is weer opgelopen tot boven de 1 biljoen euro, dit meldt Uwpensioensite.nl.Uit cijfers van De Nederlandsche Bank (DNB) blijkt dat het vermogen van de pensioenfondsen in het derde kwartaal is gestegen met 8 miljard euro van 996 miljard tot 1002 miljard op 30 september 2013.

Pensioenfondsen net geen 1 biljoen in kas


Datum: 07-10-2013     Geplaatst door: Uwpensioensite.nl    

Pensioenfondsen net geen 1 biljoen in kas

Uit statistieken van De Nederlandsche Bank blijkt dat alle pensioenfondsen in Nederland gezamenlijk net geen 1 biljoen euro in kas hebben. In het voorgaande kwartaal van 2013 hadden de pensioenfondsen voor het eerst in de geschiedenis een gezamelijk bedrag van meer dan 1 biljoen in beheer. In het derde kwartaal van 2013 hadden de pensioenfondsen 996 miljard euro aan kapitaal onder beheer. Vanwege een hogere rente en magere beleggingsresultaten verminderde het gezamenlijke bedrag dat de pensioenfondsen onder beheer hebben tot onder de 1 biljoen euro.

Dekkingsgraad pensioenfondsen stijgt


Datum: 18-10-2012     Geplaatst door: Uwpensioensite.nl    

Dekkingsgraad pensioenfondsen stijgt

De dekkingsgraad van pensioenfondsen is in september gemiddeld met 3,5 procent gestegen.De reden van de stijging is de nieuwe rekenrente. Begin deze maand bepaalde De Nederlandsche Bank, dat de pensioenfondsen met een hogere rekenrente van 4,2 procent mochten rekenen.

Kosten pensioenfondsen 20 procent


Datum: 05-10-2012     Geplaatst door: Uwpensioensite.nl    

Kosten pensioenfondsen 20 procent

De kosten van pensioenfondsen bedragen gemiddeld 20 procent van de jaarlijkse premie inleg. Dat stelt adviesbureau LCP in een onderzoek naar de kosten van pensioenfondsen dat vandaag is gepubliceerd. Dit betekent dat van elke euro die de werkgever en werknemer betalen aan een pensioenfonds er 20 procent opgaat aan kosten.

Contact Over uwpensioensite.nl Sitemap © Uwpensioensite.nl is een initiatief van Uwvergelijkingsite.nl (KvK nr. 51253070)