Bedrijfspensioen? Vergelijk zelf!

Bedrijfspensioen is een grote uitgave, vergelijk hier uw bedrijfspensioen.

Vergelijk 15 bedrijfspensioenen

Aantal werknemers

Gemiddelde leeftijd

Gemiddeld inkomen

Soort regeling


Bedrijfspensioen | Voor u als werkgever

Voor u als werkgever is een pensioen erg belangrijk. Pensioen wordt vaak als een secundaire arbeidsvooziening gezien. Hiernaast kunt u door een goed bedrijfspensioen aan te bieden de juiste mensen aantrekken. maar misschien wel het belangrijkste is dat het bedrijspensioen voor u een grote kostenpost is. Een goede, maar betaalbare pensioenregeling is waar het om draait.

Door goed te vergelijken kunt u als werkgever honderdduizenden of zelfs miljoenen euro's besparen!

Bedrijfspensioen | De mogelijkheden

U bent als werkgever niet verplicht om een bedrijfspensioen aan uw werknemers aan te bieden, tenzij dit verplicht is gesteld via het CAO dat u volgt. Waneer dit het geval is, dan moet u uw werknemers verplicht aanmelden bij het bedrijfstakpensioenfonds. Wanneer dit niet het geval is heeft u als werkgever de volgende mogelijkheden om een bedrijfspensioen op te zetten:

- Via een verzekeringsmaatschappij.
- Via een premiepensioeninstelling.

Wij raden u aan om bij het starten of oversluiten van een pensioenregeling altijd contact te zoeken met een onafhankelijke en gespecialiseerde adviseur.

Bedrijfspensioen | Regelen via een verzekeraar

Wanneer u als werkgever kiest om bij een verzekeraar een bedrijfspensioen te sluiten, dan heeft u de mogeljkheid om uit twee verschilende soorten pensioenen te kiezen:

- Middelloon bedrijfspensioen: Voor u als werkgever is dit de duurste bedrijfspensioen variant. Voor de werknemers betekent het wel dat de hoogte van het pensioen vaststaat.
- Bedrjfspensioen o.b.v beschikbare premieregeling: Voor u als werkgever heeft deze bedrijfspensioen regeling twee voordelen. Het is de goedkoopste variant en van te voren weet u precies hoeveel de premie gedurende de looptijd zal bedragen.

Bedrijfspensioen | Regelen via een premiepensioeninstelling

U kunt als werkgever ook een bedrijfspensioen afsluiten bij een premiepensioeninstelling (=ppi). Sinds 1 januari 2011 verstrekt DNB vergunningen voor ppi's. Een ppi is eenvoudig en relatief goedkoop, vanwege de lage uitvoeringskosten. De premie wordt nooit verhoogd, en er zal ook niet worden bijgestort. Verzekeringen tegen arbeidsongeschikt of een partnerpensioen worden niet aangeboden door een ppi. Vaak kennen zij wel een samenwerking met een verzekeraar waar deze verzekeringen wel afgesloten kunnen worden.

Contact Over uwpensioensite.nl Sitemap © Uwpensioensite.nl is een initiatief van Uwvergelijkingsite.nl (KvK nr. 51253070)